Jeta Osh Qef
Home

Zbulohet skandali i ushtrisë, marrin vajza në dhomat e tyre për të kryer marrëdhënie
Nga: S.Shtjefni | Publikuar më: 19.06.2017, 17:31

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Në lindje të Kongos me mijëra vajza janë rrëmbyer nga rreth 12 grupe të armatosura, për t'u shfrytëzuar seksualisht.

 Vajzat e moshës nga nëntë deri në 16 vjeç kryejnë një sërë detyrash për milicët, duke përfshirë gatimin, mbledhjen e druve për zjarr, mbajtjen e materialeve të plaçkitura, duke vepruar si skllave seksuale dhe madje duke marrë pjesë në luftë si luftëtare ose spiune”, shkruhet në një deklaratë të “Child Soldiers International”.

Shumica e vajza që kanë tentuar të arratisen janë vrarë, por edhe ato që arritën të ktheheshin janë përballur me refuzimin nga familja sepse kanë pasur marrëdhënie seksuale jashtë martesës.